Blogia
escacslarapita

KINA LLÀSTIMA!?

M’he esperat a vere que feien els de Reus per comentar el tema de pitjar els rellotges a les 9:30h. Quan vam arribar feia uns 8 minuts que els rellotges corrien. Aixím tenint en compte l’hora que vam arribar, podem dir que ens van donar un cert temps de cortesia.

 

No se si hauríem d’establir un principi de reciprocitat de cara l’any vinent i anar prenent nota del que els altres cluns van fent o directament pitjar els rellotges a les 9:40 h donant un cert temps de cortesia, perque es veu que aquí cadascú va a la seua. No sé, que trobeu?

 

I és que “el tiempo es oro” i hi ha més d’un company que segur li haguessin anat bé 7 o 8 minutets més, no? A mi però me’n van sobrar uns quants, vaja disaster!!!!

 

No obstant, en general tots van plantejar unes partides molt més seriases que la setmana passada i va ser una veritable mala sort no haver tret com a mínim l’empat.

 

Per a mi, Juanjo i Estenis un 10!!, sense desmerèixer a ningú.

 

Què farem amb aixó del temps?

 

Franc

6 comentarios

DaNi -

Obviamente....

yo voto a las 9,30h.Y además voto que el reloj se inicie siendo picado por el jugador local...Con lo cual nuestro reloj sube a 1h 31m y el del rival no suma nada...jajajaja

Siguiente tema a tratar:patadas por debajo de la mesa....

Franc -

Si bé és cert que vaig fer de copilot a Marc, amb l'ajuda del tom-tom, realment no vaig fer tard ex professo, però sí pensava que nasos farien els de Reus amb el tema dels rellotges, així que tampoc estava massa nerviós per fer tard.

A l'igual que Carlos, tot veient que el rellotge corria, vaig complimentar la planilla, vaid donar-li la mà i "vam començar" la partida.

És cert el que diu Carlos quant a la igualtat que es produeix quan un dels dos té més nivell que l'altre però entenc que a igualtat de forces reals el temps és important i decantaria la balança en la major part dels casos a favor d'aquell que en té més.

Crec que els dos o tres equips que poden teòricament tenir més nivell que natros en aquest campionat sempre tindran un plus amb el factor temps si no mirem d'igualar aquest factor.

De totes formes, la qüestió era més per seguir una linea determinada amb el tema dels rellotges més que per la preocupació que pugui tenir a nivell d'equip i particular per si comencem més o menys tard.

Les opcions a votar serien (a no ser que tinguem altres propostes):

a) comencem a les 9:30h
b) comencem a les 9:40h
c) comencem quan arribi l'altre equip (que no se'ns passi l'arrós, eh!)

Votem?

Franc

Carlos -

Yo la verdad es que ni me di cuenta de cuanto tiempo de menos llevaba cuando me senté a jugar, de hecho incluso me esperé a que pusiera mi nombre en la planilla para volverle a dar la mano a mi rival y fue entonces cuando me di cuenta de lo del tiempo.

Sí que da esa impresión que dices de que a lo mejor hubiera necesitado esos minutos de más en mi final para que no se me escapara la partida.

De todas maneras no le doy mayor importancia, aunque hubiera tenido los 90 minutos desde el principio, seguro que hubiera llegado a la misma situación al final de la partida. Yo creo que cuando uno tiene tendencia a apurar el tiempo, como es mi caso, da lo mismo empezar con hora y media o dos horas, al final tienes el mismo tiempo en cada caso.

Yo si que últimamente le estoy dando vueltas a una teoría:

Cuando tu rival tiene un cierto nivel, por mucho tiempo que tenga es muy raro que haga muchas buenas jugadas seguídas, hace jugadas normales, mientras que si tu tienes más nivel, sí que jugarás algo mejor durante esa fase de la partida. Ahora bien, si no has conseguido ganar antes y al final tu rival tiene algo más de tiempo que tú, va a seguir haciendo jugadas normales, mientras que tú vas a tener más dificultad para encontrar las buenas conforme te apuras más de tiempo, por eso en el final se igualan mucho las fuerzas. En mi caso a mi no me preocupa tanto apurarme de tiempo siempre y cuando a mi rival le quede más o menos el mismo, el problema es que a igualdad de tiempo (apurados ambos)ambos vamos a hacer mas o menos jugadas normales, (y es posible que perdedoras, pero con los apuros muchas veces esas malas de tu rival no eres capaz de aprovecharlas)no continuaciones ganadoras.

Eso es lo que pasó en mi partida, mi rival hizo todo el tiempo el mismo tipo de jugadas y yo al final dejé de hacer continuaciones buenas y sólo hacía jugadas sueltas, por eso se igualó la partida y se me escapó.

Otra vez será.

Un saludo,

Carlos Burillo

DaNi -

PD:Franc....al releer tu post...estoy entendiendo..que como capitán,delegado,gran kajuna,hiciste llegar tarde al equipo,tan sólo para ver que hacian los de Reus con los relojes???? jojojojo..........impresionante

Anónimo -

si es queee.....no se os puede dejar solos un domingo....jejejeje

DaNi -

Mmmm....Sí,las 9.40h me parece una idea interesante,así si llegan 20min tarde no seremos ni poco corteses ni tontos......
Este domingo nos sacamos la espina y metemos otro 8-2!!!!

Un abrazo